TV: Sevilla kom tillbaka - Emerys byten visade återigen vägen

Europa League

Sevilla var illa ute mot Zenit hemma på Ramon Sanchez Pizujan. Via tre snabba byten från Unai Emerys sida vände andalusierna dock matchen i den andra halvleken.

Det var Aleksandr Ryazantzev som efter dryga halvtimmen öppnade målskyttet i det första kvarstfinalmötet mellan Sevilla och Zenit St Petersburg.

De regerande mästarna hade i den första halvleken svårt att skapa något mot ett diciplinerat Zenit.

Direkt efter paus bestämde sig Unai Emery för två byten där Denis Suarez och Stephen Mbia kom in i stället för Iborra och Coke. Dock var det Carlos Bacca som byttes in med 25 minuter kvar att spela som skulle utjämna för Sevilla.

Efter ett fint inlägg från Aleix Vidal nådde Bacca högst och nickade in 1-1 inför en fanatisk hemmapublik.

Efter kvitteringsmålet var det Sevilla som höll i taktpinnen och med två minuter kvar av ordinarie matchtid hittade andalusierna också ett segermål.

Sevilla fick en hörna som nickades ut ur Zenits straffområde. Väl där mötte Denis Suarez bollen och sköt med ett vackert volleyskott in ett mål som betydde 2-1 till Sevilla.

Unai Emery visade återigen en fin fingertoppskänsla med sina byten precis som i den senaste ligamatchen där inbytta Reyes och Gamerio låg bakom 2-2 målet mot Barcelona.

Därmed är det en liten fördel för de regerande mästarna inför returen i Ryssland som spelas om en vecka.

Publicerad 2015-04-16 kl 23:45