TV: Spurs utslaget - Salah satte punkt

Europa League

Europa League-sextondelsfinalen mellan Fiorentina och Tottenham avgjordes i kväll. Italienarna vann med 2-0 och är nu vidare i turneringen.

Det blev 1-1 mellan Fiorentina och Tottenham i förra veckan, när lagen möttes på White Heart Lane i London. I kväll spelas returen i Florens och återigen vilar Spurs sin superstjärna Harry Kane, som börjar på bänken.

Och det började inte bra för Tottenham, som behöver göra mål. Efter en halvtimme blev Roberto Soldado helt fri nästintill från mittplan. Men anfallaren valde att passa till Chadli när han kom in i straffområdet. Passningen blev dock så lös att Fiorentinas målvakt Neto lyckades fånga den och Spurs slarvade bort en superchans.

I paus stod det 0-0.

Men i den 54:e minuten gjorde Mario Gomez 1-0 för Fiorentina. Anfallaren blev serverad med en boll i djupet och fri mot målvakten gjorde han inget misstag. Gomez rullade in bollen mellan Lloris ben.

Med lite mindre än 20 minuter kvar gjorde Mohamed Salah 2-0. Salah stressade Tottenham-försvaret och tryckte upp bollen i krysset framför näsan på Spurs mittbackspar.

2-0 blev slutresultatet. Därmed är Tottenham ute ur Europa League, medan Fiorentina är vidare i turneringen.

Publicerad 2015-02-26 kl 20:55