TV: United vidare i Europa League - se målen här!

Europa League

Manchester United avancerar från gruppspelet i Europa League efter 2-0 mot Zorya Luhansk. Stora hjältar blev ifrågasatte Henrikh Mkhitaryan samt Zlatan Ibrahimovic.

”Han måste ta chansen” har Zlatan Ibrahimovic sagt om lagkamraten Henrikh Mkhitaryan. Armeniern slog till när det behövdes som mest. I det avgörande Europa League-mötet med Zorya rullade han in 1-0-målet – hans första i United-tröjan.

1-0- målet kom direkt i den andra halvleken. De första 45 minuterna hade varken United eller Zorya imponerat och var något slarviga i uppspelningsfaserna.

Mkhitaryans mål blev därmed förlösande för det engelska laget. Armeniern, som kom till klubben samtidigt som Ibrahimovic, drev igenom hela Zorya-försvaret och satte sitt första mål i United-tröjan på ett läckert sätt.

Det såg länge ut som att det skulle bli matchens slutresultat. Men så med tre minuter kvar av ordinarie tid slog Ibrahimovic till när han kom helt fri med Zorya-målvakten.

Målet innebär att svensken nu har gjort sju mål på sex matcher – samt att Manchester United avancerar vidare från gruppen i Europa League.

Manchester United: Romero; Young, Bailly, Rojo, Blind; Herrera, Pogba; Mata, Rooney, Mkhitaryan; Ibrahimovic.

Zorya Luhansk: Levchenko, Opanasenko, Sivakov, Forster, Sukhotsky, Karavayev, Kharatin, Chaykovsky , Petryak, Ljubenovic, Bezborodko.