Valencia vidare efter historisk vändning

Europa League

Valencia vann med 5-0 mot Basel och har vände på det som på förhand såg omöjligt ut. En historisk seger - inget lag har innan vänt ett 0-3-underläge i Europa League tidigare.

Valencia låg under med 3-0 inför returen på Mestalla. Men nu är läget helt utjämnat. Francisco Alcácer gjorde 1-0 i den första halvleken efter en fantastisk passning. Målet kom i den 38:e minuten. Innan halvleken var slut hade Vargas nickat in 2-0 på en hörna.

I den andra halvleken slog Alcácer till igen. Vargas spelade osjälviskt bollen bakåt och Alcácer drog till med en riktig vänsterslägga, via ribban och i mål.

3-0 blev resultatet efter full tid och matchen gick till förlängning. Tolv minuter in sparkade Diaz ner en Valenciaspelare och fick rött kort. Bara minuter senare fick även Sauro lämna planen efter sitt andra gula kort på kort tid.

Åtta minuter från slutet stötte Paco Alcácer in 4-0 från nära håll, ett hattrick för spanjoren. Bernat satte 5-0 i slutminuterna mot ett söndertrasat Basel. Valencia vidare till semifinal! Det var första gången i turneringens historia som ett lag har vänt 0-3 från det första mötet och avancerat.

Behrang Safari spelade 116 minuter för Basel.

Publicerad 2014-04-10 kl 22:34