TV: Dansken mästare i Fifa-VM efter helt sanslös vändning

Fifa-VM

90:e minuten och underläge med två mål. Då stod dansken Mohamad Al-Bacha för en helt otrolig vändning och vann Fifa-VM i New York.

Finalen i Fifa-VM i New York bjöd på en helt sanslös dramatik. På ena sidan stod engelsmannen Sean Allen, 24, och hans motståndare i finalen var dansken Mohamad Al-Bacha, 17. Dansken var favorit inför avgörandet efter 15-1 i målskillnad fram till finalen, bland annat genom att slå ut svenske Ivan Lapanje. Men Allen skulle bjuda på mycket starkt motstånd.

Finalen avgjordes över två matcher, en på vardera spelares favoritkonsol. Och i det första mötet fick Sean Allen med sig 2-2 på Al-Bachas "hemmaplan" Playstation 4.
Det var därför en självsäker engelsman som gick in i det andra mötet. Och trots att Al-Bacha tog ledningen så var det Allen som var hetare i finalen. Engelsmannen jobbade sig tillbaka in i matchen och hade ena handen på VM-titeln när han gick upp i en 3-1-ledning i den andra halvleken.

Men dansken reste sig på nio, och stod för en helt osannolik vändning. I den 90:e minuten hade Al-Bacha fortfarande två mål upp till Allen. Men en frisparksvariant gav utdelning och reduceringen kom. Direkt efter avspark stormade 17-åringen framåt med full fart - och kvitteringsmålet skulle komma med bara sekunder kvar. Al-Bacha spelade sig igenom Allens försvar och sköt in målet som var värt 20 000 dollar och en inbjudan till Ballon d'Or-galan.

3-3 i avgörandet och totalt 5-5 räckte för Al-Bacha då han gjorde fler mål på "bortaplan". Dansken bar ett chockat ansiktsuttryck efter vinsten och såg knappt ut att förstå var han var. Men när VM-bucklan delades ut av David Villa, världsmästare med Spanien i det verkliga livet, sträckte han den högt upp i luften och skrek ut sin lycka.

Danske 17-åringen Mohamad Al-Bacha är världens bästa Fifa-spelare 2016.

Publicerad 2016-03-23 kl 01:20