TV: Svenskhoppet utslagen i semifinalen i Fifa-VM

Fifa-VM

Svenskhoppet i Fifa-VM, Ivan Lapanje, fick se sig besegrad i semifinalen. Dansken Mohamad Al-Bacha blev för svår och slog ut Lapanje ur turneringen.

Det var två av de stora förhandsfavoriterna som drabbade samman i semifinalen i Fifa-VM. På ena sidan; svenskhoppet Ivan Lapanje. Och på den andra sidan dansken Mohamad Al-Bacha, som inför semifinalen hade oerhört starka 13-0 i målskillnad på sina matcher.

I den första halvleken hade båda spelarna vassa chanser att ta ledningen, men 0-0 stod sig till slutskedet av första halvan. I slutminuterna satte Al-Bacha dock ledningsmålet med sitt Frankrike. Ivan Lapanje som vänt underlägen tidigare i turneringen lät sig inte nedslås, och hade några bra lägen i början på den andra halvleken.

Men en straffspark från danske Mohamad Al-Bacha skulle göra läget ännu svårare för Lapanje. I slutskedet av matchen satsade svensken allt offensivt och fick in ett reduceringsmål. Men målet kom för sent och det blev Al-Bacha som avancerade till final i Fifa-VM.

- Nu så här med facit i hand kändes det som att han inte riktigt kom upp i den kvalitén han har. Han ligger under i alla matcher i slutspelet och till slut orkar han inte hämta upp, säger expertkommentatorn Jesper Englin.

En semifinalplats blev alltså Ivan Lapanjes facit i VM i Fifa i New York. Totalt kvalade över 2,3 miljoner deltagare till turneringen och 32 spelare kom till New York.

Publicerad 2016-03-22 kl 23:50