Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Zlatan matchhjälte när han straffade Nice

Frankrike

Zlatan blev matchhjälte för PSG, när han gjorde matchens enda mål på straff i den första halvleken. Målet betyder att svensken gjort sex mål på fem matcher mot just Nice.

Foto: TV12

Ibrahimovic valde sin favoritvariant, lågt nere i målvaktens högra hörn, och Mouez Hassen i Nice-målet hade inte en chans. Målet var den svenske landslagsanfallarens sjätte i höstens ligaspel — och kom inför ögonen på barndomsidolen Ronaldo, brasiliansk guldhjälte och VM-skyttekung 2002, som var på plats på Parc des Princes.

Ibrahimovic var mycket aktiv i första halvlek och var mycket nära att göra ännu ett spektakulärt mål när han tog emot en boll på volley, gjorde en helomvändning och dundrade bollen i stolpen från omkring tjugo meters avstånd.

Samspelet med anfallskollegan Edinson Cavani på topp hackade emellertid även om svensken bjöd Cavani på en frispelning efter en dryg halvtimmes spel. Passningen var dock lite för brant och avslutningen något för lam.

Annons

I halvtid bytte bortalaget in Niklas Hult, men den tidigare Elfsborgsspelaren förmådde inte ändra nämnvärt på matchbilden. PSG slog av på takten, höll undan och är fortfarande obesegrat efter 15 omgångar.

PSG är tvåa i tabellen, en poäng efter Marseille

Publicerad 2014-11-29 kl 18:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto