Blytung seger för PSG efter offsidemål i 92:a minuten

Ligue 1

PSG var på väg mot ett tungt poängtapp mot Lille på Parc des Princes.
Då forcerade en offside-stående Lucas in avgörande 2-1 i 92:a minuten.

Monaco hade tidigare på tisdagskvällen slagit Montpellier med 2-1 på bortaplan och satt press på PSG. Inför de fyrfaldigt regerande mästarnas möte med Lille hade Monaco sex poängs försprång i tabelltoppen. En seger var därför viktig för att stänga gapet.

Det skulle dock bli en svår match för PSG. Inte förrän i den 70:e minuten kom matchens första mål när skytteligaledaren Edinson Cavani nickade in bollen på en fast situation.

Gästerna kom dock tillbaka fyra minuter från slutet på ordinarie tid genom Nicolas De Preville. Målet såg ut att ge Lille en poäng och ge PSG ett tungt tapp i titeljakten.

Men hemmalaget tryckte på framåt och i den 92:a minuten forcerade man in bollen. Efter ett Cavani-skott dundrade Lucas Moura in 2-1-målet. Brassen stod dock tydligt offside när skottet avlossades och borde därför ha dömts bort. Men domaren signalerade för mål och PSG kunde vinna matchen.

Tre poäng skiljer nu Monaco och PSG i toppen av Ligue 1.