Johnsson utvisad - då avgjorde Durmaz svenskmötet

Ligue 1

Svenskmöte i Ligue 1, mellan Toulouse och Guingamp.
Då blev Karl-Johan Johnsson utvisad och Jimmy Durmaz matchhjälte.

Landslagskeepern Karl-Johan Johnsson har knipit platsen mellan stolparna i Guingamp. Men under lördagen hade han ingen rolig kväll.

Johnsson tilldelades nämligen rött kort borta mot Toulouse, i den 39:e minuten. Målvakten tog bollen med handen utanför straffområdet, och fick ta sig en tidig dusch.

Trots det tog Guingamp ledningen med 1-0 i den 54:e minuten, på straff. Nio minuter senare kvitterade dock Martin Braithwaite till 1-1, också på straff.

Sedan klev en annan svensk landslagsman in i handlingarna. Yttermittfältaren Jimmy Durmaz stänkte in 2-1 från nära håll i den 65:e minuten, och blev matchhjälte för Toulouse med det målet. Han byttes dock ut i den 83:e minuten och såg då ut att halta.

Svenske Ola Toivonen spelade hela matchen för Toulouse.