TV: Viktig seger för PSG - vann efter målvaktstavla

Ligue 1

Paris Saint Germain vann med 3-1 hemma mot Metz under tisdagen.

Även den tredje matchen i franska ligan utan Zlatan Ibrahimovic slutade med seger för Paris Saint-Germain. Men det blev en darrig färd mot trepoängaren mot nästjumbon Metz hemma på Parc des Princes.

Efter klar dominans i första halvlek och klassmål av Marco Verratti och Edinson Cavani till 2-0 förändrade Madibo Maigas kraftfulla reduceringsnick efter fint förarbete av Bouna Sarr i 53.e minuten matchbilden. Metz, i en desperat och nästan hopplös kamp för att undvika nedflyttning, skapade flera fina chanser och skakade om PSG rejält. Men i den 76:e minuten slog Javier Pastore sin tredje målgivande passning, ut till högerbacken Gregory van der Wiel som kom rusande på kanten och Metz målvakt Anthony Mfa kunde inte hålla hans skott. 3-1 gav PSG andrum och segern.

PSG har tre poäng försprång till Lyon i ligatoppen med fyra matcher kvar - och då finns Zlatan Ibrahimovic med igen efter sin tre ligamatcher långa avstängning.

PSG: Douchez - VdW, Silva (c), Luiz, Digne - Motta, Verratti, Matuidi - Pastore - Lavezzi, Cavani.

Metz: Mfa - Metanire, Milan, Palomino, Lejeune - Kashi, Sassi, Malouda - Sarr, Maiga, Ngbakoto.

Publicerad 2015-04-28 kl 22:50