TV: Depay sänkte PSG med superskott i sista minuten

Ligue 1

Ett decimerat PSG såg ut att hålla undan till 1-1 mot Lyon.
Men i matchens sista minut sänkte Memphis Depay serieledaren med ett superskott.
- Jag är väldigt glad, det var en viktig match för oss, säger Depay till Canal Plus.

Lyon, trea inför omgången, tog emot serieledaren PSG under söndagskvällen. Matchen bjöd på stor underhållning och det var stundtals riktigt hett på planen.

Redan efter en minut tog Lyon ledningen. Hemmalaget fick en frispark och alla väntade sig en lyftning in i straffområdet. Då grundlurade Nabil Fekir Alphonse Areola i PSG-målet och satte 1-0 via stolpen med en lurig frispark.

PSG tryckte på för en kvittering. Tio minuter från slutet på den första halvleken jagade Kylian Mbappé på en djupledsboll och kolliderade stenhårt med Lyon-målvakten Anthony Lopes. 19-åringen fick bäras ut på bår och ersattes av Julian Draxler.

Precis före paus kom kvitteringen från PSG. Dani Alves slog ett inlägg som Layvin Kurzawa tryckte till på volley. Via ribban satte backen mycket läckert 1-1.

Tio minuter in i andra halvlek visades Dani Alves ut. Brassen fick ett direkt rött kort efter först ha satsat riktigt tufft mot Ndombele och sedan tjafsat med domaren.

Med en man mer på planen kunde Lyon ta över matchen något, men hemmalaget såg inte ut att lyckas få in något segermål. Men i matchens sista minut klev inhopparen Memphis Depay fram och fick hemmapubliken att explodera. Med ett kanonskott hittade holländaren krysset och sänkte PSG. Det var serieledarens blott andra förlust för säsongen i ligaspelet.

- Jag är väldigt glad, det var en viktig match för oss. Vi spelar vår fotboll och visar att vi inte är rädda för PSG, säger Depay till franska Canal Plus.

Målet var holländarens elfte totalt för Lyon den här säsongen och bröt en nio matcher lång måltorka.

Efter 22 omgångar har PSG nu åtta poäng ner till Lyon som klättrar till en andraplats.

Lagens startelvor:

Lyon: Lopes - Rafael, Marcelo, Morel, Mendy - Fekir, Tousart, Ndombele - Cornet, Mariano, Aouar.

PSG: Areola - Dani Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa - Verratti, Lo Celso, Rabiot - Mbappé, Cavani, Di Maria.