Cavani grövsta målsumparen när PSG inte fick hål på Marseille

Ligue 1

Edinson Cavani blev den största målsumparen för PSG i Le Classique-mötet mot Marseille. Matchen förblev mållös - men uruguayanen hade ett jätteläge att avgöra vid matchens slutskede.

PSG låg fyra poäng efter serieledarna Nice inför kvällens match mot Marseille. Gästerna Marseille låg desto längre ned i tabellen på plats 12.

Edinson Cavani hotade med ett nickförsök för PSG efter dryga halvtimmen spelad av matchen, men bollen letade sig över målet. Så skulle det att komma att se ut för både PSG och Cavani själv.

PSG-publiken gick upp i varv när Cavani några minuter innan paus lade sig ner i straffområdet vid kontakt med ett Marseille-backen Rolandos ben. Men domaren blåste inte i visselpipan för straff.

I andra halvlek testade Di Maria Marseille med ett avslut från snäv vinkel, men skottförsöket gick tätt utanför stolpen. Bara minuten senare nickskarvade Cavani från ett bra läge framför mål, men bollen gick strax över ribban.

Även vänsterbacken Maxwell testade med ett långskott som gick tätt utanför Marseille-målet.

Vem som kom närmast av alla? Edinson Cavani. Med knappt tio minuter kvar av den ordinarie matchtiden blev uruguayanen serverad ett inspel bara metern framför mål. Men Cavani, som blev uppvaktad av en back, såg ut att träffa bollen med sulan och bollen letade sig svagt utanför mål.

Det var matchens absolut bästa chans - men det blev aldrig något mål åt något av hållen. Matchen slutade 0-0.

PSG: Areola - Aurier, Marquinhos, Silva, Maxwell - Motta, Verratti, Rabiot - Lucas, Cavani, Di Maria

Marseille: Pelé - Sakai, Fanni, Rolando, Doria, Bédimo - Diarra, Thauvin, Anguissa - Gomis, Njie