TV: Ibrahimovic tvåmålsskytt när PSG körde över Lyon

Ligue 1

Zlatan Ibrahimovic slog till med två nya mål i PSG:s 5-1-kross av Lyon. Svensken satte därmed nytt personligt rekord sedan han nu gjort mål i nio raka hemmamatcher.

Det nalkades franskt stormöte i Paris när formstarke Zlatan Ibrahimovic tillsammans med sitt PSG tog emot Lyon under söndagskvällen.

PSG fick en riktigt drömstart sedan Zlatan Ibrahimovic öppnade målskyttet i den elfte minuten och Serge Aruier ökade på till 2-0 bara minuterna senare.

Gästerna skulle emellertid svara tämligen omgående genom Jordan Ferri som fick god hjälp av en fumlande Kevin Trapp i PSG-målet.

Efter paus fortsatte Paris Saint-Germain att vara det spelförande laget och övertaget omsattes med halvtimmen kvar att spela till ett 3-1-mål.

Angel di Maria fick både ett och två inläggsförsök och vid det senare tillfället mötte Edinson Cavani med vänster foten och lirkade in PSG:s tredje mål för kvällen.

När knappa kvarten återstod att spela skulle Ibrahimovic slå till ännu en gång.

Efter att en Lyon-försvarare inte hängt med på Ibrahimovics sulfint tilldelades PSG en straffspark sedan svensken fallit till marken. Den efterföljande straffen slog han själv in bakom en chanslös Lopes i gästernas mål.

Innan matchen var över skulle PSG hitta ännu ett mål efter att Di Maria för tredje gången i matchen agerade framspelare.

I en blixtsnabb kontring drev argentinaren bollen från straffomårde till straffområde innan han läckert hittade Lucas som skrev slutresultatet till 5-1.

Med sina två mål har Ibrahimovic slagit ett nytt personligt rekord då han nu för första gången gjort mål i nio raka hemmamatcher för en klubb.

Seger innebär att PSG toppar tabbellen - 17 poäng före Angers och Monaco som båda spelat ihop 31 poäng.