TV: Imponerande PSG-seger när Ibrahimovic var tillbaka

Ligue 1
Zlatan Ibrahimovic är tillbaka - med besked. Men det var en annan anfallare som stal rubrikerna.

Edinson Cavani gjorde två mål när PSG besegrade Monaco med 3-0 i franska ligan.

- Jag är väldigt nöjd, det var en bra match, sade Cavani i C Mores sändning.

1 augusti. Då vann Paris Saint-Germain franska supercupen efter att ha besegrat Lyon med 1-0. Men det var också då Zlatan Ibrahimovic skadade knät, och den svenska stjärnan har varit borta sedan dess.

Ibrahimovic missade de tre första omgångarna av ligan men när PSG på söndagskvällen mötte toppkonkurrenten Monaco på bortaplan var han tillbaka i laget.

Mycket lägligt, med tanke på att Sverige spelar viktigt EM-kval mot Ryssland om en knapp vecka. Och i comebacken såg Zlatan fräsch ut. Han var både spelsugen och aktiv under de 75 minuterna han fanns med på planen - men det var anfallskompisen Edinson Cavani som blev stor matchhjälte.

Assist till 2-0-målet
Först nådde han högst på ett väl avvägt inlägg från Blaise Matuidi i den 57:e minuten och knoppade in sitt första mål för säsongen. En kvart senare var det dags igen.

Ibrahimovic hittade fram till Cavani med en delikat passning och uruguayanen var säkerheten själv. Avslutet satt intill den vänstra stolpen och innebar 2-0 och att segern var i hamn.

Kort efter assisten byttes Ibrahimovic ut och från bänken fick han sedan se sin ersättare Ezequiel Lavezzi stänga butiken med sitt 3-0-mål.

- Jag är väldigt nöjd, det var en bra match från vår sida. Vi var bättre i den andra halvleken, sade Cavani i C Mores sändning.

Zlatan Ibrahimovic var inte den enda spelaren i PSG som gjorde sina första matchminuter i ligan. Det uppskrivna nyförvärvet Angel Di Maria, som också dragits med skadeproblem, byttes in i den 66:e minuten och spelade mycket snyggt fram till Lavezzis mål.

I och med segern har PSG nu fyra raka trepoängare i upptakten av ligaspelet. För Monaco var förlusten säsongens första.