TV: Marseille avslutade året med seger - toppar Ligue 1 före PSG

Frankrike

Marseille tog till vara på PSG:s poängtapp och gjorde ett miniryck i tabellen. När Ligue 1 nu tar juluppehåll toppar laget serien med tre poäng efter en seger mot Lille.

Paris SG avslutade året med ett tungt poängtapp hemma mot Montpellier i går kväll. Toppkonkurrenten Marseille svarade med att besegra Lille med 2-1 i dag.

Nolan Roux blev på en hörna olyckligt självmålsskytt och gav Marseille ledningen efter en halvtimmes spel. I den andra halvleken kvitterade Lille genom Idrissa Gana Gueye, som sköt in bollen via en försvarare. Men hemmalaget skulle få fira jul med en seger i ryggen.

Michy Batshuayi avgjorde i den 69:e minuten när han vände upp och dunkade in bollen i nättaket inför ett Stade Velodrome som exploderade i glädje.

Efter 19 omgångar är det Marseille som toppar Ligue 1, tre poäng före PSG. Om Lyon slår Bourdeaux i kväll går man om PSG och lägger sig två poäng bakom Marseille.

Publicerad 2014-12-21 kl 16:20