TV: Marseille tappade 2-0-ledning till förlust

Frankrike

Marseille kollapsade hemma mot Caen och tappade en 2-0-ledning till förlust 3-2.
Nu tappar man mycket viktiga poäng i toppstriden med Lyon och PSG.

Ligue 1-trean Marseille var två poäng bakom PSG och fyra poäng bakom Lyon inför hemmamötet med Caen - på 14:e plats innan matchen. Därför var tre poäng mycket viktigt för att inte tappa mark i toppstriden.

Och efter en något trevande inledningn kunde hemmalaget ändå gå till ledning i paus efter att Andre Ayew kastat sig fram på en retur och petat in bollen. Än bättre skulle det bli för Marseille en dryg kvart in i andra halvlek när lagets skyttekung Andre-Pierre Gignac petade in sitt 15:e ligamål för säsongen, även det på retur.

Hemmalaget såg ut att gå mot en säker seger, men då vände allt. På tre minuter skulle Caen ta sig tillbaka i matchen. Först skarvade Nicolas Seube skarva upp en hörna i nättaket i den 67:e minuten och i den 70:e minuten frispelades Emiliano Sala som bombsäkert placerade in kvitteringen.

Caens vändning fullbordades sedan i den 87:e minuten när Nicolas Benezet vandrade in från vänsterkanten och snyggt tryckte upp 3-2 i det bortre krysset.

Efter segern klättrade Caen upp till en niondeplats i Ligue 1. Marseille tappade viktiga poäng mot Lyon och PSG som möter Lille respektive Monaco i helgen.

Publicerad 2015-02-27 kl 22:55