TV: Maxwells kanon - skjuter PSG till cupfinal

Frankrike

PSG fixade en finalplats i den franska ligacupen. Maxwells kanonskott till 1-0 var allt som krävdes för att fälla Lille.

Paris SG har en intressant vecka med viktiga matcher på programmet. Först tisdagens semifinal i cupen och på söndag ligamatch mot serieledande Lyon och chans att ta upp kampen om slutsegern i Ligue 1 på allvar.

Första stora uppgiften gällde att ta sig vidare till final i den franska ligacupen. Lille på bortaplan blev ingen enkel nöt att knäcka. Zlatan Ibrahimovic spelade från start i PSG:s anfall tillsammans med Edinson Cavani. Ett samarbete som inte verkade fungera fullt ut.

Cavani var i alla fall inblandad i PSG:s ledningsmål som kom efter 26 minuters spel. Han stod för förspelet när bollen hamnade hos den brasilianske ytterbacken Maxwell, som dundrade in bollen bakom Lilles målvakt Vincent Enyema.

Efter paus kontrollerade Paris SG matchen och ägnade sig mest åt försvarsspel. Men även om Lille hade mycket bollinnehav skapade inte hemmalaget särskilt många farligheter. Maxwells mål blev matchens enda- Regerande mästarlaget PSG möter i finalen segraren i onsdagens semifinal där Monaco möter Bastia.

På söndag ska Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater ta sig an serieledande Lyon i ligaspelet där Lyon just nu har två poängs försprång till jagande PSV.

PSG:s startelva: Douchez, Maxwell, David Luiz, Thiago Silva, Marquinhos, Matuidi, Motta, Verratti, Cavani, Zlatan, Lucas Moura.

Publicerad 2015-02-03 kl 22:56