TV: PSG vann efter stort tumult - 3-1 mot nykomlingen

Frankrike

PSG, utan bland annat Zlatan Ibrahimovic, David Luiz, Thiago Silva och Marquinhos, gästade nykomlingen Lens. Edinson Cavani hade huvudrollen och sumpade friläge, satte straff och blev utvisad. Paris vann matchen med 3-1.

I bortamötet med Lens på fredagskvällen fick PSG, med stora skadeproblem, klara sig utan bland andra Zlatan Ibrahimovic, för femte matchen i rad.

I backlinjen saknades viktiga Thiago Silva samt David Luiz och Marquinhos. Därför stoppade Laurent Blanc in Thiago Motta som vikarierande mittback.

Efter tio minuters spel, där PSG tryckt tillbaka Lens, kontrade hemmalaget mycket starkt och Adamo Colibaly kunde skjuta in 1-0 till Lens. Skottet tog via Thiago Mottas knä och fick en perfekt, med Lens-ögon sett, styrning mot stolproten.

I den 19:e minuten blev Edinson Cavani helt frispelad också försökte lobba bollen över Riou i Lens-målet. Men Cavani blev sönderlöst och Riou kunde enkelt plocka ner bollen.

I den 29:e minuten kom dock kvitteringsmålet. Yohann Cabaye drog till med ett skott en bit utanför straffområdet som studsade framför Riou, och gick in i det vänstra hörnet.

Fem minuter senare slog PSG till igen. När Riou gick ut i straffområdet och boxade undan bollen på ett inspel landade den hos Maxwell. Backen fick till en perfekt lyftning och hittade det öppna målet.

I början på den andra halvleken kom Maxwell runt på kanten och slog ett fint inlägg mot Cavani i straffområdet. Uruguayanen föll och domaren pekade på straffpunkten.
- Solklar filming, säger experten Martin Åslund i TV12.

I situationen fick Gbamin sitt andra gula kort och fick därför lämna planen.

Cavani satte säkert dit straffen till 3-1. Sedan uppstod stort tumult. Cavani firade med att imitera att han sköt med ett gevär, något han gjort många gånger tidigare. Domaren tyckte att firandet var skäl för en varning. När han skulle ta upp kortet tog Cavani tag i domarens arm, vilket fick honom att visa ytterligare ett gult kort.

Bara minuter senare fick Lens kapten Le Moigne ett hårt gult kort och visades även han ut. Tre röda kort på sex minuter blev det under några galna minuter.
- Jag tycker att alla tre är felaktiga, säger Martin Åslund i TV12.

Efter utvisningarna tappade matchen i tempo och den avslutande halvtimmen blev en transportsträcka för PSG.

Publicerad 2014-10-17 kl 22:22