TV: Självmål och en märklig felpass sänkte Lyon

Ligue 1

Först ett självmål, sedan en riktig felpassning av Rafael. Det var ingen kul kväll för Lyon som efter förlusten mot Montpellier riskerar att tappa än mer mark på PSG.

Det var en riktig chockstart från gästerna som publiken på Stade de Gerland fick erfara. Redan efter tolv minuter stod det 0-2 på tavlan. Först var det Maxime Gonalons som gjorde självmål för hemmalaget innan Rodrigue Casimir Ninga som kontrade in 2-0.

Men bara fem minuter senare kom reduceringen till 2-1 på en hörna som Alexandre Lacazette nickade in. Det var Lacazettes femte mål mot just Montpellier på lika många matcher.

Direkt i den andra halvleken skulle den förre Manchester United-försvararen Rafael passa hem bollen till egna målvakten. Men försvararen måste ha blundat vid passningsögonblicket då bollen istället gick direkt till en friställd Jerome Roussillion. Mittfältaren tog emot bollen men skottet räddades av Lopes, men inte bättre än att Ninga kunde rulla in 3-1 till gästerna på returen.

Med tio minuter kvar skulle också spiken i kistan komma, något som fick många hemmasupportrar att resa sig upp och gå. Lyon tappade boll på mittplan vilket gav gästerna ett omställningsläge som de tog vara på direkt. 4-1 genom inbytte Souleymane Camara. Direkt efter fick Lyon däremot in ett reduceringsmål genom Rachid Ghezzal.

Det blev inga fler mål i matchen som slutade 4-2 till Montpellier. Resultatet betydder att PSG nu kan dra ifrån ännu mer i tabellen.