TV: Svenskar bakom triumf i Ligue 1 - besegrade PSG

Ligue 1

Ola Toivonen ordnade fram en straff och Jimmy Durmaz blev målskytt. Man kan lugnt säga att det blev en svensk succé när Toulouse lyckades slå storklubben Paris Saint Germain.

Den regerande mästaren saknade nog en viss Zlatan Ibrahimovic den här kvällen.

Det var dock PSG som tog kommandot inledningvis. Med tio spelade minuter var Edison Cavani nära att få in bollen i mål efter slarv i Toulouse-försvaret. PSG hade några fler möjligheter men den första halvleken förblev mållös.

Direkt i den andra halvleken inleddes dramatiken. Serge Aurier fick sitt andra gula kort efter att ha fällt Ola Toivonen i straffområdet. PSG-tränaren Unai Emery blev fullständigt vansinnig men Toulouse kunde ta ledningen via Yann Bodiger som förvaltade straffen säkert.

I den 65:e minuten byttes Ola Toivonen ut mot en annan svensk, Jimmy Durmaz. Det skulle också bli han som utökade hemmalagets ledning.

Thiago Motta drällde nämligen med bollen strax utanför straffområdet, vilket öppnade upp för Durmaz som kunde skjuta in 2-0 en kvart från slutet.

PSG tryckte på men fick inte till det. Resultatet stod sig och succén var ett faktum - Toulouse slog storklubben med två mål mot noll.

Toulouse: Lafont; Yago, Jullien, Diop, Moubandje; Sylla, Bodiger; Blin, Michelin; Toivonen, Edouard.

PSG: Areola; Aurier, Silva, Marquinhos, Maxwell; Rabiot, Krychowiak, Matuidi; Lucas, Cavani, Di Maria.