TV: Zlatan är blixten från klar himmel - 19:e målet

Frankrike

Paris Saint-Germain är tillbaka i serieledning i franska ligan.
Tacka Zlatan Ibrahimovic för det.
Med sitt 19:e ligamål för säsongen såg han till att PSG bortaslog Bordeaux med 1-0.

PSG passerade både Marseille och Lyon, de sistnämnda tack vare bättre målskillnad.

Det var dock behärskade glädjescener både efter Ibrahimovics mål och slutsignalen. PSG är en klubb i sorg efter hjälptränaren Nick Broads tragiska bortgång i en bilolycka i fredags.

Spelarna hade svarta sorgband på tröjärmarna och en tyst minut hölls för Broad före matchen. PSG försökte få söndagens match uppskjuten — utan framgång.

Det hände inte mycket i den första halvleken. Med bara ett par minuter kvar av första halvlek blixtrade dock PSG till. Brasilianaren Lucas slog en genomskärare till Ibrahimovic till höger i straffområdet och svensken hittade luckan under Bordeaux-målvakten Cédric Carrasso.

Därmed har den suveräne svenske landslagskaptenen gjort 19 mål på 18 ligamatcher.

Båda lagen skapade chanser i en bättre andra halvlek, bland annat spelade Ibrahimovic fram Maxwell till ett bra läge, men resultatet stod sig matchtiden ut.

PSG har samma poäng som tvåan Lyon och är en poäng före trean Marseille. Den trion ser ut att göra upp om ligatiteln. Förlusten var den första för ligasjuan Bordeaux på hemmaplan den här säsongen.

PARIS SAINT-GERMAIN : Sirigu - Jallet (c), Camara, Sakho, Maxwell - Lucas, Verratti, Matuidi, Lavezzi - Ibrahimovic, Ménez.

Bänken: Douchez, Armand, Lugano, Van der Wiel, Chantôme, Pastore, Gameiro .

BORDEAUX : Carrasso - Mariano, Henrique, Sané, Trémoulinas - Ben Khalfallah, Sertic - Obraniak, Plasil (c), Saivet - Gouffran.

Bänken: Olimpa, Chalmé, Marange, Nguemo, Poko, Bellion, Sacko.