Frankrike

PSG slog franska mästarna Montpellier.

Zlatan Ibrahimovic låg bakom matchens enda mål som gjordes av Kevin Gameiro.

PSG tog emot regerande franska mästarna Montpellier och trots en väntade CL-kvartsfinal mot Barcelona så spelade PSG med i stort sett ordinarie lag. Thiago Motta var ännu inte fullt återställd, men är tillbaka i träning och Lavezzi fick vila efter landslagsuppdrag och Lucas Moura saknades på grund av skada, i övrigt var det en stark PSG-elva som mönstrades trots den väntande stormatchen.

Det var PSG som fick första chansen när Chantome fick ett jätteläge vid straffområdesgränsen efter en fin framspelning från Pastore men trots gott om tid så sköt han utanför.

Zlatan Ibrahimovics första chans kom efter tio minuters spel efter att han gjort bort El Kaoutari men svenskens skott gick över.

PSG anfallsstjärna fick ännu en chans efter drygt 25 minuters spel då han klippte till direkt med ett stenhårt skott efter att ha spelats fram ett par meter utanför straffområdet men skottet smet utanför. Strax därefter hiottade Menez Thiago Silva med en frispark men brassens nick stoppades av en kanonräddning från Jourdren i Montpelliers mål.

PSG inledde andra halvleken med flera chanser. Den första kom efter att Zlatan spelade fram Van der Wiel vars skott gick precis över. Därefter hade nickade Zlatan farm till Menez som sköt strax utanför.

Precis därefter hade Cabella en jättechans för Montpellier efter fint förarbete av Camara men van der Wiel kunde sätta nog med press på Cabella som inte kunde förvalta chansen.

I den 80.e minuten kom så till sist PSG:s 1-0 mål. En misslyckad Montpellierrensning hittade till slut fram till Zlatan Ibrahimovic som spelade fram Kevin Gameiro som från nära håll kunde stöta in 1-0 för hemmalaget.

Strax efter målet fick Zlatan ännu en chans när Beckham slog en oväntad frispark snett inåt framfrör mål men Zlatans skott gick utanför.

Montpellier kunde sedan inte få till någon kvitterign och PSG har, i alla fall tillfälligt, en åttapoängsledning i ligan.

Publicerad 2013-03-29 kl 22:22