TV: Zlatan historisk - dubbla mål i sista showen för PSG

Ligue 1

Zlatan blev historisk i sista PSG-matchen. Två mål under den magiska kvällen tog svensken upp på 38 ligafullträffar - en historisk mängd i PSG-tröjan. Efter 4-0 hyllades legendaren när den svenska nationalsången spelades på Parc des Princes.

Zlatan tog avsked av PSG-publiken i sin sista hemmamatch på Parc des Princes. Med lagkaptensbindeln runt armen klev svensken ut på arenan i ensam ledning, med de andra spelarna redan på plan, samtidigt som publiken skanderande "Ibrahimovic". Tifot handlade om enbart Zlatan och på skärmar runt om i arenan tackades han på olika språk.

I minut tio kom nästa hyllning. Spelet stoppades och Zlatan Ibrahimovic blev mäktigt hyllad av samtliga på arenan. Ibra applåderade tillbaka.

Efter det ville anfallaren tacka publiken på riktigt. Ett inlägg från Angel Di Maria bröstades in av svensken från nära håll och med det målet tangerade han Carlos Bianchis historiska rekord på 37 gjorda ligamål för PSG under en säsong.

Nu behövde han ett till för att bli historisk.

I den första halvleken hade PSG, och framför allt Zlatan, matats med målchanser. Zlatan och Lucas stannade dock på ett mål vardera - det kunde ha blivit många fler.

Minuter efter pausvilan fick Zlatan ett hett frisparksläge nära straffområdeslinjen. Frisparken blev ett dunderskott av svensken, vilket gav en målvaktsretur som Marquinhos kunde slå in. PSG i 3-0-ledning.

Med 65 minuter spelade blev Zlatan framspelad i djupet av Lucas. Svensken lyckades tråckla med sig bollen, som kom aningen fel för svensken, men avslutet placerades strax utanför stolpen.

Inhoppande David Luiz ville även han hjälpa Zlatan till sitt andra mål för kvällen och serverade svensken en boll i djupet med kvarten kvar. Bollen blev för brant men publiken gick ändå upp i varv då målvakten Maxime Dupe först missade bollen vid rensningen. Dupe kunde dock sedan avvärja målchansen.

Fem minuter senare dök nästa heta målchans upp efter en frispelning för svensken. Men Zlatans tunga skott några meter utanför straffområdet räddades av Nantes-målvakten. Minuten senare fick Zlatan en Pastore-chipp till sig och försökte slå till på volley - ett svårt försök som sköts högt över.

Slutet av matchen var nära - skulle Zlatan inte nå mål nummer 38?

Plötsligt hände det: mål nummer 38. Zlatan blev historisk. I den 89:e minuten, genom en nick. Arenan exploderade i extas av publikens jubel och direkt sprang Ibrahimovics två söner in med "King" och "Legend" på tröjryggarna för att omfamna sin pappa - till tonerna av den svenska nationalsången.

Sedan klev Zlatan av gräset - för sista gången.

Därmed gick han förbi Carlos Bianchis gamla rekord på 37 gjorda ligamål under en säsong för PSG - ett fyra årtionden långt rekord som nu är slaget av Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan kunde inte drömma om ett finare PSG-slut.