Zlatan bar PSG till enkel seger

Frankrike

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka efter sin avstängning i PSG:s ligamatch mot Lens. Direkt så blev den svenska anfallstjärnan målskytt men stod även för en urläcker chipassist.

PSG inledde matchen direkt i högt tempo och Zlatan skulle få det hetaste läget efter 14 minuter, men det hårda avslutet i straffområdet träffade ribban. Någon minut senare fick David Luiz till en farlig nick, men Riou stod för en mycket bra räddning.

Zlatan skulle få ett ännu bättre chans när han fick ett friläge med målvakten, men svenskens chipp läste Riou av som har börjat matchen mycket vasst för bortalaget. David Luiz överlistade till slut Riou med en läcker frisparksplacering som innebar 1-0 precis innan halvtidsvilan.

PSG inledde andra halvlek lika dominant som första och efter 52 minuter serverade Verratti Lavezzi elegant. Trots att argentinaren kyligt dribblade förbi målvakten agerade han nonchalant, vilket gjorde att hans avslut blev täckt av en Lens-försvarare. En gåva från PSG till bortalaget.

Kort därefter serverade Zlatan snyggt Van der Wiel som revs ner i straffområdet. Domaren dömde straff och svensken satte säkert PSG:s andra mål i matchen. Lens väckte sedermera liv i matchen efter att Touzghar reducerat till 1-2.

PSG hittade tillbaka till kommandot och i den 79:e minuten var det dags för Ibrahimovic att vara inblandad igen. Hemmalaget stod för en snabb kontring där Zlatans pass till Pastore bäddade för Matuidis 3-1.

Med tio minuter kvar så står Zlatan för en urläcker assist när han chippar bollen fram till Javier Pastore. Argentinare blev helt fri och kunde enkelt placera in 4-1.

Det blev också slutresultatet vilket gör att Zlatan fick en fin comeback efter sin avstängning.

Publicerad 2015-03-07 kl 19:17