Zlatan fick 45 minuter - gjorde säsongsdebut i träningsmatch

Frankrike

Zlatan Ibrahimovic gjorde säsongsdebut i PSG:s träningsmatch mot Leipzig. Svensken fick starta och spelade 45 minuter i en reservbetonad uppställning.

Zlatan Ibrahimovic har återvänt till Paris och sitt PSG efter semestern. Och han gick direkt in i startelvan när laget träningsspelade på bortaplan mot Red Bull Leipzig från tyska andradivisionen.

Inför matchen pratades det om att Zlatan, som fortfarande lider av sviter efter sin ljumskskada, skulle spela ett tiotal minuter, med viss möjlighet för en halvlek. Nu fick han alltså starta, och spelade i 45 minuter.

PSG tog efter tio minuter ledningen med 1-0 genom Hervin Ongenda.

Leipzig kvitterade i den 25:e minuten. Men det tog bara några minuter innan Jean-Christophe Bahebeck hade gett Paris ledningen igen.

I slutet av första halvlek fick Zlatan ett friläge men avslutet räddades av målvakten Coltorti.

I halvtid byttes svensken ut, med en vacker passning som ledde till ett friläge som facit. I övrigt var anfallaren tämligen osynlig. Zlatan ersattes av 19-årige Franck-Yves Bambock.

I den 55:e minuten kvitterade Leipzig på nytt. Denna gången genom Poulsen. Drygt tio minuter senare kunde Denis Thomalla ta sig igenom ett lamt PSG-försvar och slå in bollen i öppen kasse fram till 3-2 för Leipzig. Stefan Hierländer kunde senare även göra 4-2, vilket också blev slutresultatet.

Så här startade PSG:

PSG: Douchez - Jallet, Marquinhos, Camara, Kimpembe - Pastore, Rabiot, Chantôme - Ongenda, Bahebeck - Ibrahimovic (c).

Avbytare: Maignan, Doumbia, Bambock, Lacazette, Meite, Pereira de Sa, Augustin, Petrilli.

Publicerad 2014-07-18 kl 20:16