TV: Zlatan sköt PSG till final med ett hattrick

Frankrike

Trots att han kände sig sliten och trött så gjorde Zlatan igår mål nummer 100, 101 och 102 i PSG-tröjan.
– Jag är jättetrött, tänk hur jag presterat om jag inte var det, sa han efteråt till Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic

Fotbollskanalen träffade den svenske superstjärnan efter cupsegern mot Saint Etienne. Där han bland annat berättade om det läckra 3-1-målet.

- Det var det enda sättet jag kunde göra mål på, säger han till fotbollskanalen.se.

Anfallaren känner sig sliten för närvarande.

- Jag är jättetrött, det vore konstigt annars, säger han.

- Men vi är i bra form och det här har varit en bra vecka. Nu har vi chans att skapa historia.

PSG tog under onsdagskvällen emot Saint Etienne på Parc De Princes i den franska cupens semifinal. När domaren pekade på straffpunkten i den 21:a minuten klev svensken fram och tryckte in 1-0 för PSG. Det var hans 100:e mål i PSG-tröjan. Gästerna kvitterade sedan tämligen omgående genom Hamouma och ställningen var 1-1 efter 25 spelade minuter.

I den andra halvleken tog PSG återigen ledningen. Denna gång genom Ezequiel Lavezzi som i den 61:a minuten med ett välplacerat nickavslut ställde Ruffier i gästernas mål.

Med knappt tio minuter kvar att spela bjöd Zlatan Ibrahimovic på ytterligare ett mål. Denna gång petade han bollen snyggt förbi målvakten och tog sig själv runt på andra sidan för att sedan möta upp bollen och lägga in den i öppet mål.

Svenskan nöjde sig dock inte där och på övertid gjorde han hattrick när han med vänsterfoten tryckte in sitt 102:a mål i PSG-tröjan och fastställde slutresultatet till 4-1.

Såväl PSG-fansen som Laurent Blanc kan inte annat än att glädja sig åt Zlatans stigande målform nu under sluttampen av säsongen. Svenskens 102 PSG-mål är fördelade på 73 ligamål, 15 mål i Champions League och 14 mål i de franska cuperna. Zlatan kommer därmed allt närmare Pauletas klubbrekord på 109 mål.

I och med segern är PSG klara för final i franska cupen där Ligue 2-laget Auxerre väntar.

Så startade lagen:

PSG: Douchez - van der Wiel, Silva, Marquinhos, Digne - Veratti, Cabaye, Rabiot - Lavezzi, Ibrahimovic, Pastore.

St.Etienne: Ruffier - Clerc, Perrin, Catherine, Tabanou - Lemoine, Clement, Diomande - Hamouma, Erding, Hamouma.

Publicerad 2015-04-09 kl 07:30