TV: Ringrostig Ibrahimovic viktig för PSG mot Metz

Frankrike

Zlatan Ibrahimovic hade inte startat en match på två månader för PSG. Viss ringrostighet lös igenom men i slutändan var han inblandad i segern mot Metz.

Zlatan Ibrahimovic har haft en hälskada som hållt honom borta från spel i två månader. Men efter att ha startat i Sveriges EM-kvalmatch mot Montenegro så gjorde han detsamma för Paris Saint-Germain när de åkte till Metz.

Zlatan Ibrahimovic var märkbart ringrostig i början av matchen och slog två stycken felpass. Men i den nionde spelminuten var svensken inblandad i PSG:s 0-1-mål. Metz slarvade i försvaret, något Javier Pastore kunde ta vara på. Både Ibrahimovic och Pastore verkar vara på bollen när den chippades in bakom Metz målvakt Johann Carrasso.

Och det dröjde inte längre innan det skulle ringa igen. På ett inlägg hamnade bollen på Gaetan Bussmanns knä och in i eget mål. 0-2 tidigt i matchen.

Men vilken drömstart det blev för Metz i andra halvlek. Inom loppet av fyra minuter kunde Modibo Maiga göra mål på straff, två gånger!

Det dröjde till 84:e minuten innan PSG kunde ta ledningen igen. Zlatan Ibrahimovic placerade in bollen till höger om målvakten och bollen såg ut att gå in i mål, men Lavezzi kom framrusande och stötte in 2-3 för PSG, vilket även blev slutresultatet.

Därmed är PSG serieledare före tvåan Marseilles, som har en match mindre spelad.