TV: Lindahl krossade IFK Göteborg - andra raka SM-guldet i futsal

Futsal

HELSINGBORG. Stockholmsklubben Lindahl FF har bara existerat i knappt två år, men har redan vunnit två SM-guld i futsal. IFK Göteborg dam förlorade finalen med 2-6.
- Vi har en familjekänsla som är så hög att det blir otroligt svårt att slå oss under en hel futsalmatch, säger Lindahls tränare Benjamin Namini till Fotbollskanalen.

Officiellt grundades Lindahl FF den 12:e juli 2015 av ett gäng damspelare från Bollstanäs SK. Trots att föreningen existerat i blott 601 dagar så har de redan vunnit två SM-guld i futsal.

Den här gången var det genom en seger mot IFK Göteborg dam. IFK Göteborg hade så stort problem i finalen att det tog sju minuter innan de ens hade fått in bollen på motståndarnas planhalva, utan de fick flera gånger använda stressade långbollar.

Lindahl hade också gjort tre mål efter tio minuter, varav två mål av den forne ungdomslandslagsspelaren i fotboll, Michelle Rojas Flores. Det avståndet tappade de aldrig.

IFK Göteborgs hade en viktig reducering till 1-4 i början av andra halvlek. Där var också perioden när IFK Göteborg spelade upp sig, men matchen slutade slutade till slut 2-6 efter bland annat ett mål direkt på hörna, samtidigt som IFK Göteborgs andra mål kom med en sekund kvar av matchen.

- Vi har en familjekänsla som är så hög, att det blir otroligt svårt att slå oss under en hel futsalmatch. Allt kredd åt IFK, de har höjt sig otroligt mycket på ett år och de ska vara väldigt stolta över vad de har gjort, men idag gör vi några enkla mål och då kan vi spela av matchen, säger Lindahls tränare Benjamin Namini till Fotbollskanalen.

Senare på lördagen spelas även herrarnas final, IFK Uddevalla mot Borås AIK, i Helsingborg Arena.