Sam Larsson hjälte när Sassuolo var på plats

Eredivisie

Sam Larsson sänkte PEC Zwolle.
Inför ögonen på Sassuolos chefsscout, erfar Fotbollskanalen.
- Jag hoppas han blir kvar, säger tränaren Jurgen Streppel.

För två veckor sedan avslöjade Fotbollskanalen att Sassuolo vill värva Sam Larsson. Om fyra dagar stänger transferfönstret och på lördagen spelade Heerenveen mot PEC Zwolle. Enligt uppgift till Fotbollskanalen var Sassuolos chefsscout på plats och bevakade matchen och intresset för Larsson lär knappast ha minskat. Svensken blev matchhjälte då han gjorde matchens enda mål.

Sassuolo har sålt sin ytter Nicola Sansone till Villarreal. Först försökte den italienska klubben att värva Papu Gomez från Atalanta men fick nobben. Sedan dess har man varit ute efter Sam Larsson. Enligt uppgift till Fotbollskanalen vill Sassuolo köpa för mellan 4-5 miljoner euro, men Heerenveen vill ha mer.

- Jag hoppas att han blir kvar, säger Heerenveens tränare Jurgen Streppel enligt lc.nl efter matchen.

Mot Zwolle började svensken på bänken och hoppade in direkt i den andra halvleken. Fem minuter senare satte han 1-0.

Det var Heerenveens första seger för säsongen. Tidigare har man spelat två oavgjorda och en förlust.

Sassuolo inledde Serie A med att besegra Palermo med 1-0 och i veckan kvalificerade man sig för Europa League.

Publicerad 2016-08-27 kl 22:10