Sam Larsson med vansinnesassist i dramatiskt toppmöte

Eredivisie

Sam Larsson bjöd på en urläcker assist mot PSV under söndagen.
Men det räckte inte för Heerenveen, som föll med 4-3 efter ett dramatiskt slut.

Sju mål och åtta assist står svenske yttermittfältaren Sam Larsson noterad för i den holländska ligan den här säsongen, efter två assist i 4-3-förlusten mot PSV Eindhoven under söndagen. Och framför allt en framspelning i toppmötet var något utöver det vanliga.

Landslagsmannen flippade först bollen över en motståndare till en lagkamrat, som passade tillbaka bollen till Larsson. Då fintade den förre IFK Göteborg-spelaren bort två motståndare innan han kyligt frispelade lagkamraten Reza Ghoochannejhad med en chippass över två motståndare. Ghoochannejhad satte sedan säkert 1-0 till Heerenveen, i den femte minuten.

Den andra assisten från Larsson kom i den 80:e minuten, när samme Ghoochannejhad gjorde sitt tredje mål i matchen och 3-2 till bortalaget. Men trots den sena ledningen lyckades inte Heerenveen få med sig någon poäng från matchen. PSV satte nämligen 3-3 i den 89:e minuten och 4-3 i den 90:e minuten.

Arber Zeneli spelade 78 minuter för Heerenveen, medan Simon Thern satt på bänken under hela matchen.