Sam Larsson tvåmålsskytt - ordnade seger

Eredivisie

Heerenveen besegrade Excelsior med 2-1 under lördagen.
Sam Larsson gjorde då två mål.

Under lördagen bjöd Sam Larsson på sitt sjätte och sjunde mål i ligan den här säsongen. Den svenske landslagsmittfältaren satte först 1-1 mot Excelsior i den 48:e minuten från en position inne i straffområdet. Förre Elfsborg-spelaren Arber Zeneli stod för assisten.

Därefter knorrade Larsson in en frispark från 35 meter i den 79:e minuten. Han slog in bollen mot straffområdet men den gick förbi samtliga spelare och smet in vid den bortre stolpen. Det målet gav Heerenveen segern eftersom matchen slutade 2-1.

Sam Larsson spelade hela matchen för Heerenveen. Simon Thern satt dock på bänken under hela matchen.