Avgjorde för Udinese i sista minuten - med en riktig konstspark

Serie A

Ska man avgöra en match så finns det inget bättre sätt att göra det på än vad Udineses Danilo gjorde mot Bologna. I den 93:e och sista minuten av matchen stod han för en riktig konstspark och satte 1-0 via ribban.

Udinese firade 120 år när man mötte Bologna i Serie A under måndagskvällen. Och lagkaptenen Danilo skulle se till att det blev ett lyckat firande, även om det satt oerhört långt inne.

Hemmalaget hade övertaget i den första halvleken, men utan att lyckas skapa någon riktigt vass chans.

I den 68:e minuten drog gästernas Erick Pulgar på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen. Med ett numerärt överläge växte Udineses övertag, men fortfarande saknades skärpan framför mål.

Matchen såg ut att sluta mållöst, men då klev han fram. Den brasilianske mittbacken Danilo följde med upp i bortre delen av straffområdet i den sista minuten på tilläggstiden. På ett inlägg från höger mötte lagkaptenen med en konstspark som knorrade sig in i mål via ribban. Ett riktigt konstmål som gav hemmalaget tre poäng på 120-årsdagen.

I och med segern gick Udinese om Bologna i Serie A-tabellen.

Emil Krafth satt på bänken hela matchen för Bologna.