Buffon straffräddare - scudetton nära för Juve

Serie A

Nu är titeln nära, Juventus.
Tacka framför allt Gianluigi Buffon för det.

2-1-seger i den tuffa bortamatchen mot Fiorentina. När Juventus nu har tre matcher kvar i Serie A har de svartvita tolv poäng fler än tvåan Napoli som har en match till godo.

En poäng till räcker alltså för att Juve ska säkra femte raka scudetton.

Och när det blev möjligt var det först Mario Mandzukic som spräckte nollan i slutet av första halvlek. Paul Pogba nickpassade och den kroatiske anfallaren satte 1-0 på volley.

Hans landsman i motståndarlaget Fiorentina ordnade kvitteringen. Tack vare en blunder av Juvebacken Leonardo Bonucci. Han slarvade vid eget straffområdet och Nikola Kalinic fick bollen till skänks - och placerade in 1-1 med bara tio minuter kvar av matchen.

Men Juve svarade direkt - Alvaro Morata gav serieledaren återigen ledningen i anfallet efter.

Sedan klev den rutinerade målvakten Gianluigi Buffon fram. Inbytte Juan Cuadrado fällde Kalinic i straffområdet, han tog själv hand om den. Men Buffon sträckte sig maximalt och räddade.

2-1 till Juventus - som nu kan känna starkare doft från bucklan.

Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Rugani, Lichtsteiner - Khedira, Lemina, Pogba, Evra -Dybala, Mandzukic.

Fiorentina: Tatarusanu, Astori, Rodriguez, Tomovic, Badelj, Bernardeschi, Borja Valero, Tello, Alonso, Kalinic, Ilicic.