Dubbla förlorare i Milan-Roma

Italien

Både Roma och Milan var i stort behov av tre poäng. Inget av lagen lyckades dock pricka målet och matchens fokus blev istället på rasism och två utvisningar.

I slutet av den första halvleken fick Milans innermittfältare Muntari ett riktigt hjärnsläpp. Efter att domaren dömt frispark till Roma, efter en tackling från Balotelli, tog Muntari tag i domaren och skakade om honom. Detta resulterade i ett rött kort och Milan tvingas slutföra matchen med tio man.

I den andra halvleken stoppades matchen under några minuter efter att Romas fans skanderat rasistiska ramsor riktade mot Mario Balotelli. Romas lagkapten Francesco Totti gick över och pratade med fansen och efter en stund kunde matchen återupptas.

På tilläggstid blev även Francesco Totti utvisad. Romas lagkapten drog en stenhård armbåge mot ansiktet på sin förre lagkamrat, Mexes, och drog på sig sitt andra gula kort.

Matchen slutade även 0-0, något som betyder att Roma missar chansen att ta sig till europacupspel via ligan och att Milan misslyckades med att säkra sin kvalplats till Champions League.

Laguppställningar:

Milan: Abbiati - De Sciglio, Zapata, Mexes, Constant - Flamini, Ambrosini, Muntari - Boateng, El Shaarawy, Balotelli

Roma: Lobont - Marquinhos, Burdisso, Castan - Marquinho, Bradley, Perrotta, Dodò - Lamela, Totti - Osvaldo

Publicerad 2013-05-12 kl 22:45