Dzeko fick revansch - efter sin horribla miss

Serie A

Först svarade Edin Dzeko för en av årets värsta missar i Serie A. Öppet mål från en meters avstånd. Men han tog rejäl revansch - i form av två mål.

Den bosniske anfallaren fanns med från start när huvudstadslaget tog emot Palermo, med Oscar Hiljemark på planen, under söndagskvällen. Och han, Dzeko, borde rimligtvis ha gjort mål efter knappa halvtimmens spel på Stadio Olimpico. Helt fri en meter framför mål fick han bollen invid fötterna och nöp till med vänstern. Men avslutet gick i sidled och passerade hela målburen och ut till inspark vid den motsatta stolpen, sett till var 29-åringen stod placerad. Ingen på varken planen eller läktaren trodde sina ögon.

Lyckligtvis kunde Dzeko utkräva revansch tämligen omgående. I Romas nästa anfall var han betydligt mer distinkt och skickade in 1-0 bakom målvakten Fabrizio Alastra.

Strax före pausvilan var Roma nära att utöka sin ledning, men Miralem Pjanic frispark träffade stolpen.

Efter att Dzeko kämpat fram en hörna fem minuter in i andra halvlek tryckte Seydou Keita in 2-0 med ett skott inifrån boxen. Mohammed Salah noterades för sitt åttonde ligamål för säsongen när han prickade in 3-0 med vänsterfoten. Bara minuten senare kom även nummer nio - och det var spektakulärt. Salah hamnade vid kortlinjen i en kontring, men lyckades skruva in bollen i mål, ur minimal vinkel.

Edin Dzeko såg sedan till att släta över det där första, nesliga misstaget en gång för alla. I 89:e minuten nickade han vackert in 5-0 för Roma.