Galna matchen i Italien - Napoli körde över Bologna

Serie A

Två röda kort, åtta mål – och två hattrick-skyttar.
Mötet mellan Bologna och Napoli innehöll precis allt.

Mötet mellan Bologna och Napoli på Stadio Renato Dell'Ara blev något utöver det vanliga. Redan innan domaren Davide Massa hunnit blåsa av för halvtidspaus hade han visat upp två röda kort, blåst en straff – och signalerat för mål inte mindre än fem gånger.

Det första röda utdelades till Jose Callejon vid ställningen 2-0. Callejon visades ut efter en ful eftersläng, men hemmalaget mäktade inte med att dra nytta av det numerära överläget. Precis innan utvisningen kom missade man möjligheten att på straff reducera till 2-1 - och i anfallet efter var det i stället hemmalaget Adam Masina som fick lämna planen.

Efter 45 spelade minuter var ställningen 4-1 till gästande Napoli och båda lagen var alltså reducerade till tio man.

I den andra halvleken fortsatte uppvisningen av Napoli. Marek Hamsik gjorde 5-1 innan han minuterna senare avlossade bössan på nytt och tryckte in 6-1 på ett otroligt vackert sätt och därmed noterades för sitt tredje mål för kvällen.

Den galna tillställningen slutade till sist förkrossande 7-1 till Napoli. Dries Mertens avslutade målskyttet i minut 90 och även han gjorde då sitt tredje mål för kvällen.

Napoli är tre poäng efter serieledande Juventus, som dock har två matcher mindre spelade. Juventus ställs under söndagen mot Inter i ett laddat Derby d’Italia.