Avspark om:  

Juventus-Chievo, TV4 Sport & fotbollskanalen.se

 Foto: Marco Vasini AP/Scanpix
Foto: Marco Vasini AP/Scanpix

Granqvist stannar i Genoa: "Inte aktuellt att röra på mig nu"

Andreas Granqvists övergång till Dynamo Kiev sprack.

Nu stannar han i Genoa hela säsongen.

- Det känns inte aktuellt att jag skulle röra på mig nu, säger han till Alltid Fullsatt.

Läs mer

Andreas Granqvist har varit ryktenas man i Italien. Lazio och Milan har varit ute efter den svenske landslagsbacken - och för ett tag sedan var Dynamo Kiev nära ett köp. Men det blev ingen övergång och nu berättar 27-åringen för Alltid Fullsatt att det inte lär bli någon flytt i januari.

- Det var väl ganska nära, men det måste kännas bra på många plan och får man inte ihop allt det viktiga med det sportsliga, ekonomiska och det sociala så känns det inte så aktuellt, säger Granqvist till sajten.

- Man ska aldrig säga aldrig, men för tillfället känns det inte aktuellt att jag skulle röra på mig nu.

Andreas Granqvist har 2,5 år kvar på kontraktet med Genoa som ligger på 18:e plats i Serie A. För några dagar sedan fick Luigi Delneri sparken och ersattes av Davide Ballardini som är lagets tredje tränare för säsongen.

- Jag träffade honom som hastigast på träningen i går och fick ett positivt intryck. Vi får se vad han har för spelidé och om han inför något nytt. Klubben kände väl sig tvungna att göra något och det är alltid lättare att sparka tränaren än 22 spelare. Samtidigt måste vi spelare ta tag i det nu, säger Granqvist.

- Jag trivs jättebra i Genoa och stannar gärna här. Ska jag gå någon annanstans så har ju klubben också något att säga till om. Milans intresse har funnits där en längre tid, men det ekonomiska läget i Italien är samma som i övriga Europa för tillfället. Dessutom vill ju Genoa har bra betalt för mig eftersom jag har 2,5 år kvar på kontraktet. Samtidigt så görs de större affärerna under sommaren.

+ Textstorlek
Publicerad 2013-01-22, kl 14.49
Sampdoria - Palermo
Söndag 25 januari kl 14:55
Verona - Atalanta
Söndag 25 januari kl 14:55
La Coruña - Granada
Söndag 25 januari kl 11:55
Lyon - Metz
Söndag 25 januari kl 13:55
Juventus - Chievo
Söndag 25 januari kl 14:55
Sampdoria - Palermo
Söndag 25 januari kl 14:55
Verona - Atalanta
Söndag 25 januari kl 14:55