Hiljemark och Quaison kvar i Serie A - Palermo räddade kontraktet

Serie A

Det var drama hela vägen till slutsignalen. Men Palermo höll emot hemma mot Verona och tog de tre poängen som behövdes för att säkra kontraktet.

25 minuter in i den dramatiska matchen så passade Oscar Hiljemark fram till Franco Vasquez. Argentinaren gick på skott som hittade in i nätmaskorna bakom Gollini. Ett stor måljublel bröt ut på arenan samtidigt som hemmaspelarna ramlade ihop i en stor hög ute vid hörnflaggan.

Samtidigt på Stadio Friuli så fick Carpi en straffspark som Simone Verdi utnyttjade till 1-0. Ett resultat som skulle bli 2-0 bara någon minut senare då samma Verdi dribblade upp hela Udineses försvar.

I den andra halvleken kvitterade Verona till 1-1 genom Federico Viviani efter att Palermo-försvaret räknat fel i defensiven. Men direkt efter så klev Palermo upp och gjorde 2-1 genom Maresca. Ett resultat som även skulle bli 3-1 genom Alberto Gilardino.

Med fem minuter kvar att spela så skulle ändå Verona komma med ett reduceringsmål som skapade en del spänning in i det sista. På frispark utanför straffområdet kom Eros Pisano först till bollen och stötte in 3-2-målet.

Verona kom dock inte närmare utan när domaren blåste av matchen så kunde de rosa laget fira att man slipper degraderingen. Istället så är det Carpi som lämnar Serie A redan efter sin första säsong i den italienska högstaserien.

Palermo: Sorrentino - Cionek, Gonzalez, Andelkovic - Rispoli, Hiljemark, Maresca, Morganella - Vasquez - Trajkovski - Gilardino

Verona: Gollini - Pisano, Bianchetti, Helander, Emanuelson - Viviani, Marrone - Wszolek, Ionita, Siligardi - Pazzini