Historisk Juventus-förlust när Roma vann

Serie A

Förra säsongen vann Juventus den italienska ligan för fjärde året i rad och förlorade bara tre matcher.
Nu har laget inlett Serie A med två raka förluster - för första gången någonsin.
Roma, 17 poäng efter i våras, vann prestigemötet på Stadio Olimpico, 2-1.

På söndagen blev det förlust mot just Roma i prestigemötet på Stadio Olimpico, 1-2.

Många som kollar Serie A-tabellen efter den andra omgången måste tro att den är uppochned: "Vänta, nu. Juventus kan väl inte ligga där nere?"

Men så är faktiskt fallet. Juventus föll med 0-1 hemma mot Udinese i premiären och efter 1-2 mot Roma har klubben för första gången förlorat båda sina inledande ligamatcher.

Senast en regerande italiensk mästare inledde med två förluster? Bologna 1941-1942, enligt statistikföretaget Infostrada.

Den tunga smällen hade nog Roma inte mycket emot att dela ut i det laddade mötet där två landslagsstjärnor från Bosnien och Hercegovina frälste hemmapubliken.

Mittfältaren Miralem Pjanic skruvade hur elegant som helst in en frispark i 61:a minuten. I 78:e fick Juventusbacken Patrive Evra sin andra varning och blev utvisad. Då hade Turinlagets reservmålvakt Rubinho redan klagat till sig ett rött kort från bänken.

En minut efter att Evra lämnat planen nickade Edin Dzeko, anfallsvärvningen från Manchester City, in sitt första mål för Roma till 2-0.

Paulo Dybalas reducering i 88:e räckte inte för Juventus.

Roma ligger på en tidig andraplats. Juventus? Trea. Från slutet.

Publicerad 2015-08-30 kl 20:58