Inters rivstart räckte till seger - Piolis första

Serie A

Inter har fått ett lyft under nye tränaren Stefano Pioli. Under måndagskvällen besegrade Milano-laget Fiorentina med 4-2 efter en riktig rivstart, där hemmalaget hade 3-0 efter 20 minuter.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Inter hade en riktigt tung höst under tränaren Frank de Boer, som fick sparken för knappt fyra veckor sedan. Hans efterträdare Stefano Pioli fick en positiv start med ett sent kvitteringsmål i derbyt mot Milan. I den andra ligamatchen kom den nye tränarens första seger, och det efter en riktigt rivstart.

Efter ett inlägg gick bollen ut till Marcelo Brozovic som med bredsidan tryckte in 1-0 via ribban med ett fint avslut i den tredje minuten.
Bara drygt fem minuter senare kom också 2-0 när Antonio Candreva tog till vara på en målvaktsretur och rakade in bollen.

Även 3-0 skulle komma innan matchen var inne på sin 20:e minut. Mauro Icardi stod för ett fint dribblingsnummer och tog sig förbi flera försvarare innan han skickade in bollen.

Nikola Kalinic väckte gästernas hopp när han i den 37:e minuten satte dit reduceringen fram till 3-1.
Det blev dock desto mörkare för Fiorentina igen på tilläggstid i den första halvleken när Gonzalo Rodriguez som sista man stoppade Mauro Icardi med armen och domaren valde att visa upp det röda kortet.

Trots en man mindre fick Fiorentina dock rejäl kontakt en dryg kvart in i den andra halvleken när Josip Ilicic sköt in 3-2.

Inter skulle dock hålla undan. På tilläggstid punkterade Mauro Icardi matchen när han på en målvaktsretur kunde rulla in 4-2, som också blev matchens slutresultat. Stefano Pioli kunde därmed inkassera sin första seger som manager för Inter. En mycket viktig sådan för Milano-laget som i veckan åkte ur Europa League.

Inter avancerar i och med segern till åttondeplats i Serie A.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.