Zaza sen hjälte - Juventus kopplar greppet om Serie A

Serie A

Juventus tar över serieledningen i Serie A efter att Simone Zaza dundrat in 1-0 i den 88:e minuten hemma mot Napoli.

Matchen inleddes i hyggligt tempo och med hårda smällar samtidigt som de riktiga målchanserna lös med sin frånvaro. En halvtimme in i matchen var det fortfarande mållöst utan att något av lagen haft en riktigt klar målchans.

Matchens första superchanser kom strax därefter. Först ett inlägg mot en fri Gonzalo Higuain där Leonardo Bonucci fick fram en tå och stötte bollen till hörna. På just den hörnan fick Raul Albiol fritt läge med bollen på foten. Han bredsidade en volley mot mål från nära håll men Gianluigi Buffon visade att åldern inte tagit ut sin rätt ännu med en fin reflexräddning.

Den första halvleken slutade mållös och i den andra var det Juventus som först fick en riktigt het målchans. Efter en timmes spel serverade Paul Pogba Paulo Dybala i ett fint skottläge. Den stekhete anfallaren klippte till direkt men skottet gick tätt över ribban.

Napoli såg ut att ha koll på matchen och det gick mot ett oavgjort resultat när Simone Zaza drog till från distans. Ett skott som tog på backen Albiol och ställde Pepe Reina i Napolis mål. 1-0 för Juventus i den 88:e minuten.

Målet blev matchens enda och den 15:e raka segern för Juventus innebär att laget nu toppar ligan.