TV: Roma tappar på Juve - mållöst möte med Milan

Italien

Roma behövde en vinst mot Milan för att inte tappa på Juventus i toppen av Serie A. Men det blev "bara" 0-0 hemma på Stadio Olimpico och Juve leder nu serien tre poäng före Roma.

Milan gästade ett nästintill fullsatt Stadio Olimpico.

I den första halvleken ropade Roma på straff efter att Nigel De Jong varit uppe högt med armarna på en hörna. På reprisen syntes det att han tog bollen med handen.
- Oj, det är solklar hands. Han gör en Mellbergare, utbrast Anders Andersson och syftade på den förre landslagsmittbacken Olof Mellberg, som tidigare hamnat i liknande situation.

Med 20 minuter kvar att spela blev Milan decimerat till tio man då Armero fick sitt andra gula kort efter att ha tagit bollen med handen.

Roma pressade på för tre poäng och var ytterst nära att avgöra på stopptid när Gervinho tog sig förbi Milan-försvaret. Men Diego Lopez stod för en magnifik fotparad och räddade målnollan.

Matchen slutade 0-0 och Juventus, som vann i går, toppar nu Serie A tre poäng före Roma inför juluppehållet.

Publicerad 2014-12-20 kl 22:40