TV: Sassuolo tog revansch mot Inter efter krossarna

Italien

På tre Serie A-matcher mot Inter hade Sassuolo tra raka förluster och förkrossande 0-15 i målskillnad. Under söndagen fick man dock lite revansch när man besegrade gästerna med 3-1.

Nyförvärvet Xherdan Shaqiri startdebuterade för Inter i bortamötet med Sassuolo. Schweizaren startade bakom det några veckor äldre nyförvärvet Lukas Podolski som är ensam på topp.

Bara en poäng skiljde lagen i tabellen inför (Inter 10:a och Sassuolo 12:a) men inbördes hade gästerna en stor fördel sedan Sassuolo tog steget upp från Serie B inför förra säsongen. Förra året vann Inter motsvarande möte med 7-0. Ett resultat som man upprepade på Giuseppe Meazza den här säsongen. Men under söndagen var det annan historia.

I den 17:e minuten tog hemmalaget ledningen. Simone Zaza fick bollen vid straffområdeslinjen, vände upp och dundrade in bollen till vänster.

I den 30:e minuten fyllde Sansone på till 2-0, också det genom ett kanonskott som gick in via ribban.

I den 64:e minuten laddade Shaqiri bössan och drog på ännu ett fint skott. Stolpen stod dock iväg för en Inter-reducering.

Målet skulle dock komma för Inter när Mauro Icardi snyggt rundade målvakten Consigli och rullade in reduceringsmålet i den 83:e minuten.

I den 92:a minuten kom avgörandet. Donkor orsakade straff och blev utvisad efter sitt andra gula kort när han drog ner Zaza. Sedan satte Berardi säkert dit straffen till 3-1 för Sassuolo. Strax innan hade även hemmalagets 2-0-skytt Sansone fått syna domarens röda kort.

Segern betydde att Sassuolo passerade Inter i tabellen och fick lite revansch för de tidigare storförlusterna. Sassuolo är nu åtta i Serie A medans Inter ligger tolva och kan passeras av lagen bakom.

Publicerad 2015-02-01 kl 14:25