Juventus starkast i rivalmötet - tog sjätte raka vinsten

Serie A

Juventus ångar vidare i Serie A-fotbollen och tog under söndagen en tung skalp mot rivalen Fiorentina.
Firma Dybala-Mandzukic såg med varsitt mål till att den regerande mästaren tog sjätte raka ligasegern.

Juventus mot Fiorentina har genom historien utvecklats till ett av de största rivalmöterna i italiensk fotboll och det var två formstarka lag som drabbade samman på Juventus Stadium under söndagskvällen.

Den gamla damen kom till mötet med fem raka ligasegrar och Fiorentina hade sex raka matcher utan förlust.

Publiken på Juventus Stadium behövde inte vänta länge på matchens första mål sedan Josip Ilicic med en stenhård straffspark satte gästerna från Florens i förarsätet.

Ledningen vara dock bara i tre minuter efter att Chelsea-lånet Juan Cuadrado nickade in kvitteringen mot sin tidigare klubb.

Det oavgjorda resultatet stod sig sedan länge i en match där Fiorentina hade bollinnehavet, men där det var Juventus som skapade de bästa målchanserna.

Med tio minuter kvar att spela skulle dock Mario Mandzukic bryta dödläget när han till publikens stora jubel höll sig framme och tryckte in 2-1 för Juventus.

Fiorentina jagade sedan en kvittering, men i stället var det Paulo Dybala som satte spiken i kistan med sitt 3-1-mål i den första stopptidsminuten.

Det regerande mästarlaget har nu sex raka vinster i ligaspelet och tar i och med segern över fjärdeplatsen från Roma.

Fiorentina är i sin tur fortsatt tvåa i tabellen.