Juventus tillbaka som vinnare efter seger mot Inter

Serie A

Blekt och oavgjort senast mot Bologna i ligan. Nu är Juventus tillbaka som vinnare efter 2-0 i stormötet med Inter hemma på Juventus Stadium.

Juventus kom till matchen mot Inter med tisdagens upphämtning i Champions League mot Bayern München i ryggen. Där Juventus låg under med 0-2 – men som de lyckades hämta igen och få matchen till oavgjort. Dessförinnan hade de gjort en blek insats mot Bologna borta. En match dit de kom med 15 raka segrar - vilket gjorde att den sviten bröts.

Första halvleken var en tillställningen som till stora delar saknade ordentligt farliga lägen. Juventus Mario Mandzukic var ofta framme i Inters straffområdet och gjorde livet surt för försvararna - men lyckades aldrig peta in något ledningsmål.

Andra halvlek var inte gammal förrän Leonardo Bonocci spräckt det mållösa resultatet. Han höll sig framme och klämde dit 1-0 inför ett jublande Juventus Stadium.

Morata skulle stänga stormötet efter att Juventus fått en straff i minut 83. Han smällde kallt in straffen och befäste därmed Juventus serieledning.

Främsta konkurrenten om titeln Napoli spelar på måndagen borta mot Fiorentina.