Keita stor hjälte i Rom-derbyt med dubbla mål

Serie A

Balde Keita är kungen av Rom.
Anfallaren sköt Lazio till en derbyseger mot Roma med dubbla mål.

Stadio Olimpico var skådeplatsen för det mycket heta och prestigefyllda Rom-derbyt mellan Roma och Lazio under söndagen. Det var gästerna som skulle få titulera sig kungar i huvudstaden.

Edin Dzeko hade ett mycket fint läge för Roma under matchens inledande minuter. Anfallaren stod för en snygg mottagning, men det tunga avslutet räddades av Thomas Strakosha.

Istället var det Lazio som tog ledningen i den 12:e minuten. Balde Keita utmanade och sköt ett lågt skott som överlistade Wojciech Szczesny.

Precis i slutet på den första halvleken fick Roma en straff efter att Wallace sparkat mot Kevin Strootman, och denne till synes kastade sig mot backen. Daniele De Rossi var iskall och bredsidade lugnt in kvitteringen.

Den andra halvleken började på samma sätt som den första - med ett bränt kanonläge av Edin Dzeko. Anfallaren slog till direkt på ett inspel men fick se Strakosha rädda igen.

I den 50:e minuten tog Lazio på nytt ledningen när Dusan Basta sköt och bollen turligt styrde via en försvarare och in i mål.

I slutminuterna fick Lazio ett två mot ett-läge och Senad Lulic serverade Balde Keita ett öppet mål för anfallarens andra i matchen.

Lazio vann med 3-1 och tog en prestigefull seger. Det gör också att Juventus kommer närmare segern i Serie A.

I matchens slutsekunder fick Antonio Rudiger ett rött kort och fick lämna planen.

Lagens startelvor:

Roma: Szczesny - Rudiger, Manolas, Fazio, Emerson - De Rossi, Strootman - Salah, Nainggolan, El Shaarawy - Dzeko.

Lazio: Strakosha - Bastos, de Vrij, Wallace - Basta, Parolo, Biglia, Milinkovic, Lulic - Lukaku, Keita.