Knocken för Palermosvenskarna - utslagna av lag från tredjeligan

Serie A

Oscar Hiljemark och Robin Quaison spelade både från start när Palermo föll tungt mot Alessandria från den italienska tredjeligan Lega Pro.

Palermo åkte ur sextondelsfinalen av Coppa Italia mot lilla Alessandria. Det lilla laget från nordvästra Italien hade rest ner till den sicilianska huvudstaden som rejäl underdog men öppnade starkt. Massimo Loviso öppnade målskyttet med en straff redan i den fjärde minuten och efter att Franco Vazguez visats ut för Palermo halvvägs in i halvleken kunde Michele Marconi utöka.

Palermo var på väg mot ett fiasko men väckte lite hopp när Aleksandar Trajkovski reducerade tio minuter in i den andra halvleken och det blev dramatiskt.

Alessandria gick upp i ny tvåmålsledning när Gianluca Nicco satte 3-1 med åtta minuter kvar. Minuten efter åkte även gästerna på ett rött kort - det gick till Roberto Sabato och strax därefter reducerade Palermo på nytt.

3-2 med fem minuter kvar, men närmre än så kom inte Palermo och succélaget Alessandria från tredjedivisionen Lega Pro avancerar till åttondelsfinal.

Båda svenskarna startade matchen för Palermo. Robin Quaison byttes ut med en kvart kvar medan Oscar Hiljemark spelade till slutsignalen.
Publicerad 2015-12-02 kl 17:16