Kolarovs straff gav Roma kryss i stormötet med Inter

Serie A

Inter hade ledningen två gånger mot Roma på Stadio Olimpico.
Men hemmalaget svarade båda gångerna och fixade 2-2 i stormötet.

Roma var skadedrabbat inför söndagens möte med Inter. Bland annat saknade hemmalaget Lorenzo Pellegrini, Daniele De Rossi, Stephan El Sharaawy och Edin Dzeko. Den sistnämnde ersattes på topp av Patrik Schick.

Efter 25 minuters spel kom Roma mycket nära att ta ledningen. Alessandro Florenzi fick ett ypperligt läge efter en fin klackframspelning och curlade bollen klockrent i stolpen.

Istället var det Inter som tog ledningen i den 37:e minuten, när Keita Baldé stötte in 1-0 bakom Robin Olsen från nära håll.

Fem minuter in i andra kom Roma tillbaka när Cengiz Ünder vände upp och avlossade ett kanonskott fram till 1-1.

I den 66:e minuten återtog Inter ledningen när Mauro Icardi fick gå upp ostört på en hörna och med en stenhård nick kunde sätta 2-1.

Roma skulle komma tillbaka igen drygt fem minuter senare. Bollen tog mot handen på Marcelo Brozovic och domaren pekade på straffpunkten. Aleksandar Kolarov var mycket säker från elva meter och tryckte in 2-2.

Matchen slutade 2-2. Poängen räckte för att Inter, åtminstone tillfälligt, skulle klättra om Napoli och upp på en andraplats. Roma tar sig upp på en sjundeplats efter segern.

Lagens startelvor:

Roma: Olsen - Santon, Manolas, Juan Jesus, Kolarov - Cristante, Nzonzi - Florenzi, Zaniolo, Ünder - Schick.

Inter: Handanovic - D'Ambrosio, De Vrij, Skriniar, Asamoah - Borja Valero, Brozovic, Joao Mario - Perisic, Icardi, Keita.