Under söndagen slog hon till med sina första mål för Sassuolo.

1:08

Se Kullashis solomål i svenska cupen

I höstas lämnade Loreta Kullashi FC Rosengård då hon lånades ut till Sassuolo i den italienska högstaligan.

Där har 24-åringen hittills fått speltid i sju matcher men ännu inte noterats för några mål.

Men i söndagens möte med Sampdorias slog Kullashi till. I sin åttonde match, varav andra från start gav hon laget ledningen med 1-0 i den 17 minuten. Målet var hennes första sedan flytten.

Och svenskan var inte klar där.

Strax före paus spelade hon fram till Lana Clellands 2-0 mål. I början av andra halvlek gjorde Kullashi sitt andra för kvällen och efter 55 minuters spel fullbordade hon sitt hattrick till 4-0 som också blev slutresultatet.

Alice Söndergaard inledde matchen på Sampdorias bänk och fick inte hoppa in.

Sassuolo låg inför matchen på en åttondeplats i ligan, som totalt innehåller tio lag. I och med segern passerade laget Sampdoria och ligger nu sjua.

Kullashi kom till Rosengård sommaren 2021, och har under sin tid i klubben vunnit två SM-guld och ett cupguld.