Avspark om:  

St Mirren - Celtic, TV4 Sport & fotbollskanalen.se

Materazzis attack på Zlatan: "Det är aldrig hans fel"

En gång vänner. Men inte nu längre. Marco Materazzi ger Zlatan Ibrahimovic några rejäla passningar till i France Football.

- Ett lag är inte bara en spelare. Det är kanske det som är skälet till att han aldrig lyckats bli en Messi eller en Ronaldo, säger Materazzi.

Läs mer

Marco Materazzi och Zlatan Ibrahimovic trivdes när de spelade tillsammans i Inter. Men efter att de gick skilda vägar har relationen varit något mer kylig. Nu har France Football passat på att intervjua den alltid lika frispråkige Materazzi - och italienaren tar tillfället i akt att både hylla och såga Ibrahimovic.

– När han kom till Inter var vår relation bra, men sedan förändrades den. Alla spelare är inte lika starka som honom. Men när en lagkamrat har det svårt måste man hjälpa honom, inte slakta honom. Det är hans stora brist. Ett lag är inte bara en spelare. Det är kanske det som är skälet till att han aldrig lyckats bli en Messi eller en Ronaldo, säger Materazzi enligt Aftonbladet som tagit del av intervjun.

– Det är aldrig hans fel. Där ser jag en svaghet i hans karaktär.

39-årige Materazzi som avslutade sin karriär efter säsongen 2010/2011 berättar även att Ibrahimovic ofta skäller på sina lagkamrater. Något som är en het potatis i Frankrike efter att anfallsstjärnan visat tydligt missnöje med några lagkamrater under sin första säsong i PSG.

– Det hände hela tiden. Han vill alltid vinna och för honom är allt så enkelt att han inte accepterar att andra gör misstag. Men det kan inte vara så, säger Materazzi.

Men som sagt - Materazzi hyllar även sin gamle vän.

– Det är ingen tvekan om att han är ett fenomen och en av de fem bästa spelarna i världen. Det är en av de bästa spelarna jag någonsin spelat med, säger Materazzi.

+ Textstorlek
Publicerad 2013-01-22, kl 12.43
Roma - Napoli
Lördag 04 april kl 12:25
Cagliari - Lazio
Lördag 04 april kl 14:55
Cagliari - Lazio
Lördag 04 april kl 14:55
Palermo - AC Milan
Lördag 04 april kl 14:55
Fiorentina - Sampdoria
Lördag 04 april kl 18:25
Juventus - Empoli
Lördag 04 april kl 20:55
Parma - Udinese
Onsdag 08 april kl 18:25
Parma - Juventus
Lördag 11 april kl 17:55
Utsiktens BK - Degerfors IF
Fredag 03 april kl 15:55
Monaco - St Étienne
Fredag 03 april kl 20:25
Eibar - Rayo Vallecano
Fredag 03 april kl 20:40
St Mirren - Celtic
Fredag 03 april kl 20:40